DU Griže-Zabukovica

Kontaktni podatki

Naziv: DU

Naslov: Griže 49, 3302 Griže

Predsednik: Danica Vinčina Veligošek, Univ. prof. def.
Podpredsednik: Branko Hriberšek
Tajnica: Vera Hlačar
Blagajnik: Mira Rednak

Telefon: 03 571 86 64, 051 680 691

Uradne ure: Ponedeljek in sreda od 08. do 10. ure 


Ugoden dopust na slovenski obali


V lepem, naravnem okolju Pacug nad Fieso nudimo v počitniškem domu DU Griže -Zabukovica nočitev z zajtrkom za 19 EUR, polpenzion pa do 30 EUR.
 
Nudimo tudi posamezne obroke hrane že za 5 EUR, zelo ugodne so tudi cene pijač.
 
Inf. na tel.: 051/ 680- 691

Program DU Griže – Zabukovica za leto 2017

Število članov iz leta v leto narašča in je trenutno stanje 543. Sledili smo njihovim potrebam in interesom ter na podlagi izkušenj dopolnjevali naš program. Želimo namreč ,da bi se vsakdo lahko nekje aktivno vključeval.

Zelo aktivne so naslednje sekcije in bodo delovale tudi v bodoče:

 • Športna sekcija( treningi so vsako sredo). Sodelujejo na meddruštvenih in medobčinskih tekmovanjih ter dosegajo izvrstne rezultate v šahu, balinanju , kegljanju, pikadu ribolovu , streljanju z zračno puško in metanju krogov. V Limberku so si uredili prostor za lastne potrebe.
 • Kolesarska sekcija organizira kolesarjenje po Savinjski Dolini v maju in septembru, ki ga zaključijo s prijetnim druženjem.
 • Rončnodelska sekcija se sestaja vsak četrtek, članice ustvarjajo čudovite izdelke, delo in druženje pa popestrijo s petjem. Udeležujejo se razstav in srečanj v ožjem in širšem okolju ter mednarodnega festivala VEZENJA v Velenju. Vsako leto v okviru praznika KS Griže, konec avgusta , pripravijo bogato razstavo, ki jo popestrijo s pletenimi izdelki izpod moških rok in z gostjo z zdravilnimi zelišči.
 • Rudarska četa je številčna saj šteje 46 članov. Skrbijo za čisto okolje, varovanje rudarske dediščine, protokolarno se udeležujejo pogrebov, izvedejo 1 strokovno ekskurzijo letno ter sodelujejo pri organizaciji in izvedbi rudarskega praznika v Limberku.
 • Literarno-etnografska sekcija se sestaja vsako 1. sredo v mesecu v društveni pisarni, okvirno število članov je 15. Enkrat letno je izvedena tudi tematska ekskurzija.
 • Planinska sekcija: člani se udeležujejo pohodov v okviru KS Griže ter pohodov, ki jih prirejajo druga društva, vsak tretji četrtek v mesecu pa se cca 20 članov udeleži daljših planinskih izletov-pohodov po Sloveniji.
 • Mešani Pe zbor: deluje kot sekcija od leta 2014 in načrtujemo 10 – 12 nastopov v samem kraju. Poleg sodelovanja na humanitarnem koncertu za cerkev v Grižah bomo pripravili tudi praznovanje pomladi z znanimi gosti – april 2017.

Tudi letos bomo izvedli izobraževanje na temo zdravega življenja in sobivanja, uporaba zdravilnih zelišč ter varno ogrevanje prostorov (v sodelovanju z GD). Obnovili bomo tudi znanje na temo oživljanja oz. reanimacije z uporabo defibrilatorja.

Člani se vestno udeležujejo raznih prireditev in dogodkov v kraju kot tudi čistilnih akcij in aktivno sodelujejo v drugih društvih.

Ostala druženja:

 • ponovoletno srečanje – prvi teden v januarju
 • občni zbor članov s praznovanjem dneva žensk, mučenikov – marec
 • praznik češenj – junij
 • kopalni izlet v Fieso – konec sezone
 • občinsko srečanje DU občine Žalec – avgust
 • srečanje starejših krajanov in festival za III. Življenjsko obdobje Ljubljana – september
 • martinovanje – november.

Za vse zainteresirane velja povabilo v društveno letovišče v Fiesi, ki je lepo obnovljeno z dobro ponudbo in dostopnimi cenami.

Vabimo vse, da poravnajo članarino oz. se tudi na novo včlanijo v društvo. Tudi v bodoče bomo poskušali pomagati članom pri reševanju določenih težav, na domu pa bomo obiskovali člane ob 90 rojstnem dnevu. Tradicionalno že izvajamo novoletne obiske v domovih upokojencev in pišemo novoletne čestitke članom starejšim od 85 let. Še naprej bomo skrbno gospodarili z nepremičninami, ki so v lasti društva, jih obnavljali in vzdrževali. Sodelovali bomo z ostalimi društvi, s KS Griže, z Občino Žalec, z občinsko in pokrajinsko zvezo ter ZDUS-om. Zimskega letovanja se lahko člani poslužujejo v hotelu Delfin v Izoli ter v Rogaški Slatini in to z določenim popustom.

Obveščanje bo potekalo preko šestih informatorjev, preko plakatov ter obvestil na spletni strani KS Griže.

Program, ki ga prilagamo ustreza potrebam naših članov, kar smo že preizkusili in ga bomo po potrebi prilagajali in dopolnjevali.

DU Griže

Danica Vončina-Veligošek, predsednica

Koledar dogodkov
April 2018
PonToSrČePeSoNe
Podatki o podjetju

Naslov: Migojnice 6, 3302 Griže
Telefon: (03) 571 82 20
Fax: (03) 571 82 20
E-mail: krajevna.skupnost.grize@siol.netPredsednik:
Marjan Vodeb
GSM: 041 437 424

Tajnik KS:

Stane Vipotnik

Uradne ure:

 • sreda 15:00 - 16:00


Kontaktni podatki:
Alenka Valant,
M: 051 213 083,
E: alenka.valant@zav-tilia.si 
© 2011, grize.si