Občina Žalec prosi in poziva vse lastnike zemljišč, ki imajo ob javnih cestah zasajeno vegetacijo (žive meje, grmičevje, drevje), da le-to obrežejo, tako, da ne bo  posegala v cestni profil javnih cest. Vegetacija, ki posega na cesto, predstavlja  oviro za varno odvijanje cestnega prometa.

Skladno z veljavno zakonodajo na področju upravljanja, vzdrževanja in gradnje javnih cest, vegetacija, ki je zasajena ob javnih cestah, s svojo zarastjo ne sme posegati v cestišče, ki ga sestavljajo vozišče, kolesarska steza, pločniki, bankine in naprave za odvodnjavanje, če so tik ob vozišču, ter zračni prostor v višini 7 metrov, merjeno od točke na osi vozišča (14. točka 2. člena ZCes-1).

V zimskih razmerah povzročajo veliko težavo povešene veje na vozišču, saj zaradi njih prihaja do poškodb signalnih luči in ogledal na vozilih, ki izvajajo zimsko službo. Vozniki  vozil zimske službe morajo veje ročno odstranjevati, s tem pa se onemogoča kvalitetna in pravočasna izvedba  zimske službe odstranjevanja snega z vozišča javnih cest.
Zahvaljujemo se vam za  skrb in upoštevanje navodil!

OBČINA ŽALEC
 

Spoštovani,

z veseljem vam sporočamo, da so bili osrednji savinjski časopisi Savinjski občan, Savinjčan in Utrip Savinjske doline digitalizirani v sklopu izvajanja osrednjih območnih nalog Osrednje območne knjižnice Celje, ki jih financira Ministrstvo za kulturo, ter v sklopu projekta Digitalna knjižnica Slovenije – dLib.si, katerega nosilka je Narodna in univerzitetna knjižnica. Pri projektu sta sodelovali Medobčinska splošna knjižnica Žalec in Osrednja knjižnica Celje. Skupno je bilo digitaliziranih 10. 141 strani, in sicer Savinjski občan (1978-1990) 1820 strani, Savinjčan (1990-1999) 2489 strani in Utrip Savinjske doline (1999-2015) 5832 strani. Savinjski občan, Savinjčan in Utrip Savinjske doline so časopisi, ki vestno beležijo dogodke v Spodnji Savinjski dolini vse od leta 1978 in so pomemben vir informacij o življenju ter zgodovini na območju Spodnje Savinjske doline. Med nalogami Medobčinske splošne knjižnice Žalec so zbiranje, obdelovanje, hranjenje in posredovanje knjižničnega gradiva in informacij, zato je že pred leti začela graditi arhiv časopisa Utrip Savinjske doline in njegovih predhodnikov, ki sega vse do prve številke časopisa. Arhiv je bil javno dostopen, zato je obstajala nevarnost fizičnega uničenja arhiva zaradi prepogoste uporabe tiskanih izvodov časopisov. To je bil razlog za začetek pogovorov in aktivnosti za digitalizacijo tega lokalnega časopisa. Posamezne številke časopisov Savinjski občan, Savinjčan in Utrip Savinjske doline so dostopne na spletnem naslovu www.dlib.si , kadarkoli in kjerkoli, prav tako je dostop možen brez predhodne registracije. Vabljeni k brskanju in raziskovanju.

Za več informacij se lahko obrnite na:
Karmen Kreže,
Domoznanski oddelek, Medobčinska splošna knjižnica Žalec,
Aškerčeva 9a, Žalec
Tel. št.: 03 712 12 52
E-naslov: karmen@zal.sik.si Žalec

 

DU Griže – Zabukovica daje, na podlagi sklepa UO z dne, 25.09.2017, možnost najema prostora za lokal (doslej frizerstvo), v zgradbi DU Griže – Zabukovica, Griže 49.

Dejavnost je možno pričeti s 01.01.2018.

Ponudbe zbiramo do 20.11.2017.

Informacije v pisarni društva v ponedeljek ali sredo od 8.00 do  10.00 ure ali na telefon št. 051 680 691.

 

Spoštovani udeleženci letošnjega tabora, mladi planinci, mladinci planinci, vodstvo tabora, starši, simpatizerji,….

Pa smo ga spet spravili pod streho, naš že tradicionalni 34. tabor mladih planincev, ki ga v okviru POMO MDO Savinjska dolina organiziramo že od davnega leta 1983, prvi poizkus je bil celo že leto prej. Letos smo se po desetih letih ponovno podali k jezeru na Zg. Jezersko, na obisk k starim prijateljem Jezerjanom in Jezerčanom, tam postavili tabor in uživali v prekrasni naravi obdani z vencem gora. Ni nam bilo dolgčas, saj smo imeli kaj početi. Vse smo opravili po že vnaprej začrtanem programu, celo več opravljenih aktivnosti je bilo kot smo planirali. Večeri ob tabornem ognju so bili tudi letos naša rdeča nit, harmonika in kitara, himna tabora, pa pohajkovanje po bregih, planinah in gorah,…tudi orientacija, različna predavanja, pisanje in risanje prispevkov za bilten, športne in družabne igre, ni šlo brez kulturnih in zgodovinskih tematik. Že prej smo bili prijatelji, letos smo dodali k našemu prijateljstvu še več z obljubo, da se srečamo tudi med letom ob kakšnih drugih prijetnih priložnostih.

Letošnji tabor mladih planincev nam bo ostal v posebnem, žalostnem spominu, tudi zaradi odsotnosti mnogo prezgodaj preminulega planinskega vodnika in prijatelja mladih in starejših planincev Zorana Štoka, ki ga letos žal ni bilo med nami; njegova slika in glas sta nas spremljala na vsakem koraku v taboru mladih planincev, prav tako pa tudi na postavljanju in podiranju 34. tabora mladih planincev, kjer je bil vedno prisoten. Zoran, nadaljevali bomo delo, kateremu si s svojo družino posvetil velik del svojega življenja in hvala ti za vse kar si dobrega naredil za planinstvo, še posebej za mlade.

Posebna zahvala gre tudi vsem simpatizerjem, sponzorjem in donatorjem, ki so po svojih močeh pomagali pri izvedbi letošnjega tabora mladih planincev.

Kam se bomo podali naslednje leto v napol okrogli 35. tabor mladih planincev naj ostaja še skrivnost, vsekakor pa bomo našli odličen in primeren prostor, kjer se bomo ponovno združili in uživali dva počitniška meseca v letu 2018.

Še enkrat hvala vsem, srečno in nasvidenje na naših skupnih poteh tudi med letom !  

 

Žalec, 11.09.2017

za izvedbo tabora: Bogomil Polavder-Milan

 

Koledar dogodkov
April 2018
PonToSrČePeSoNe
Podatki o podjetju

Naslov: Migojnice 6, 3302 Griže
Telefon: (03) 571 82 20
Fax: (03) 571 82 20
E-mail: krajevna.skupnost.grize@siol.netPredsednik:
Marjan Vodeb
GSM: 041 437 424

Tajnik KS:

Stane Vipotnik

Uradne ure:

  • sreda 15:00 - 16:00


Kontaktni podatki:
Alenka Valant,
M: 051 213 083,
E: alenka.valant@zav-tilia.si 
© 2011, grize.si